huis verkopen zonder makelaar

Zelf huis verkopen zonder makelaar, kan dat?

Deze vraag hoor je steeds vaker. Mensen willen eigenlijk steeds meer controle hebben bij de verkoop van hun huis. Maar zijn daar geen regels voor in Nederland, is het niet verplicht om iemand in te schakelen, zeker als je kijkt om wat voor bedragen het gaat.

Dus kan je zelf je huis verkopen zonder makelaar? Ja dat kan! Een makelaar is in Nederland niet verplicht. Je kunt prima zelf een woning verkopen. Overdracht van je woning dient wel bij een notaris plaats te vinden, dat is wel verplicht in Nederland.

Een makelaar rekent een courtage, vaak zie je dat die tussen de 1 en 1,5% ligt. Dat wil dus zeggen dat als je woning € 250.000 oplevert, je de makelaar € 2.500 betaald bij een courtage afspraak van 1%. Best een flink bedrag! Kun je dit besparen door het zelf te doen? Tuurlijk, maar er komen wel wat zaken bij kijken. Veel kan je zelf, sommige dingen waarschijnlijk niet.

We hebben even uitgezocht wat er allemaal bij komt kijken als je het zelf wilt gaan doen. En wat dit ongeveer gaat kosten. Daarbij hebben we ook gekeken of deze kosten binnen de courtage van de makelaar valt.

Bepaal je vraagprijs

Weet je heel goed wat vergelijkbare woningen kosten, omdat die op funda staan bijvoorbeeld? Dan kan het soms best makkelijk zijn om te bepalen wat jouw vraagprijs gaat worden. Staat het huis van de buren te koop en is die vergelijkbaar met die van jou? Dan is de vraagprijs van de buren een prima richtlijn voor jouw huis. Je kunt ook bij het kadaster de verkoopprijzen opvragen van woningen die vergelijkbaar zijn. Maar stel dat dit niet beschikbaar is, omdat je woning uniek is? Dan kun je natuurlijk een taxatie laten doen. Dit kost ongeveer € 450,- en daarvoor krijg je een compleet overzicht waarop de waarde bepaald is.

Een makelaar bepaald de waarde vaak aan de hand van vergelijkbare gegevens, en als die niet aanwezig zijn, dan adviseert je makelaar een taxatie, wat uiteraard niet onder de courtage valt.

Maak goede foto’s van je huis

Foto’s en video’s zijn heel belangrijk als het gaat om het presenteren van je huis. Goede foto’s zorgen ervoor dat potentiële kopers eerder interesse zullen krijgen en een bezichtiging willen doen. Zelf foto’s maken kan iedereen. Elke telefoon heeft tegenwoordig een camera waar je prima foto’s mee kunt maken. Maar er is natuurlijk wel een verschil tussen foto’s van een expert met de juiste apparatuur en een foto van je smartphone. Heb je zelf en goede camera in huis en ben je een beetje thuis in fotograferen? Dan gaat dat vast lukken. Ben je dat niet? Dan kun je ook een fotograaf inhuren. Uiteraard kost dat extra.

Een makelaar is ook geen fotograaf. Maar die heeft wel goed contacten met goede fotografen die ze kunnen adviseren. De kosten hiervoor vallen niet onder de courtage en zul je dus extra moeten betalen.

Zet je huis in de markt

Voor het verkopen van je huis is het belangrijk dat je het in de markt zet. Als particulier kun je niet je woning op Funda zetten. Daarvoor heb je een makelaar nodig. Nu zijn er makelaars die alleen een pakket aanbieden om je woning op Funda te zetten. Dat kan al vanaf ongeveer € 300,-. Maar er is meer dan Funda natuurlijk. Je kunt ook je huis op marktplaats zetten en delen via social media.  Met onze diensten kun je voor een lage investering tienduizenden mensen bereiken in jouw regio.

Je kunt ook een eenvoudige website maken om je huis op internet te krijgen. Daar kun je mensen via social media heen verwijzen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. 1 pagina met goede beschrijving en foto’s kan genoeg zijn. uiteraard wel zorgen dat de contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn.

Bij een makelaar betaal je overigens naast de courtage ook voor het plaatsen op Funda en andere promotiemiddelen. Onze diensten zijn uiteraard ook heel goed geschikt als je je woning wel via een makelaar verkoopt, maar extra zichtbaar wilt zijn in jouw regio op Social Media.

Doe de bezichtigingen

Als het goed is zullen er mensen willen komen kijken naar je huis. Dit kan best veel tijd gaan kosten. Besef dat dus goed en plan de bezichtigingen goed waardoor je niet elke dag alles hoeft op te ruimen en schoon te maken. Je kunt ook een open huis organiseren, dan kan iedereen komen kijken!

Tijdens de bezichtiging moet je je emoties even loslaten. Wat jij altijd heerlijk hebt gevonden aan jouw huis, kan een potentiële koper misschien wel niets vinden en meteen eruit willen slopen. Probeer ook te achterhalen waarom de potentiële koper is gekomen. Ga dan in op de voordelen die aansluiten bij deze punten. Vertel dus niet direct te veel, maar laat de koper vertellen en vragen stellen.

Een rondleiding geven is iets wat jij als bewoner natuurlijk heel goed kan. Wie weet beter wat de voordelen zijn dan de huidige bewoner? Maar geen de kijker ook de tijd. Je kunt samen in een slaapkamer staan en vertellen dat het een slaapkamer is, maar door de kijker de tijd en ruimte te geven (ga bijvoorbeeld koffie of thee zetten) geef je ze ook de mogelijkheid om alles echt goed te bekijken.

Dit is iets wat wel in de courtage van een makelaar valt. De tijd en energie die gaat zitten in bezichtigingen.

Wees eerlijk naar potentiële kopers

Een van de grootste angsten is dat je na de verkoop gedoe krijgt met de koper. Je hebt immers geen makelaar in handen genomen. Maar gedoe komt meestal van verborgen gebreken, dingen die je dus niet vertelt hebt bij de verkoop, die je wel wist. En of je nu een makelaar hebt of niet. Dit soort gebreken kunnen altijd zorgen voor gedoe.

Loop je huis kritisch door en schrijf de gebreken op die je tegenkomt. Werkt er iets niet goed, klemt er iets, lekt er iets of moet er eigenlijk iets vervangen worden? Noteer het en bespreek het met de koper. Loop het hele huis door en laat de gebreken zien. Beter is om deze gebreken natuurlijk op te lossen voordat je het gaat verkopen, we hebben hier een lijst met tips. Veel gebreken gaat de verkoopprijs beïnvloeden.

Een makelaar doet voordat de woning in de verkoop gaat ook een rondje door je huis om deze punten te bekijken. hij zal dit ook met je delen en bespreken hoe jullie hiermee om gaan. Herstellen of melden?

Zet alles op papier

Een voorlopig koopcontract kun je downloaden bij de consumentenbond. Dat is gratis, maar misschien niet 100% van toepassing voor jullie situatie. Vraag dan een notaris je hierbij te helpen. De notaris kan dan een voorlopig koopcontract opstellen en het definitieve koopcontract. Dat moet toch bij een notaris. Een koopcontract laten opstellen kan al vanaf € 200,-. Wil je hier wat aanvullende voorwaarde in opnemen, dan zal je wat hoger uitkomen. Hierin kun je bijvoorbeeld de gebreken vermelden die je met de koper hebt besproken.

Bij een makelaar zitten de kosten voor het opstellen van het koopcontract ook niet in de courtage. Dus die kosten komen er nog bij. Vaak hebben makelaars goede contacten met een notaris in de buurt, maar deze zal waarschijnlijk meer rekenen dan € 200,- De notaris zorgt ook dat het financiële deel afgehandeld wordt. De koper betaald aan de notaris, de notaris checkt of alles in orde is en er geen beslag is gelegd op de woning bijvoorbeeld, en die betaald dan de verkoper uit. Dus een betrouwbare en goede notaris kan wel een veiliger gevoel geven in dit proces.

Betaal je dit zelf? Nee, in Nederland kennen we Kosten Koper. Wat is Kosten Koper precies?

Onder kosten koper vallen de kosten voor de notaris, overdrachtsbelasting en kadasterkosten.

De notaris hoef je dus niet zelf te betalen als verkoper, dat doet de koper. Ga met de koper in overleg voor een geschikte notaris in jouw buurt.

 

Heb je een makelaar nodig? Nee dus!

Het gaat waarschijnlijk wel veel tijd kosten. Maar laten we eerlijk zijn. Voor 1 tot 1,5% van de waarde van je woning kun je ook best wel wat tijd investeren, als je die tijd hebt. Er zullen zeker zaken zijn die je zelf niet kunt, daar zal je kosten voor moeten maken, maar die kosten vallen vaak ook niet onder de courtage van de makelaar en waarschijnlijk kun je zelf ook scherpere tarieven afspreken.

Zonder makelaar kom je dus niet op Funda, wat in Nederland het meest gebruikte platform is op dat gebied. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Wij zijn hele goede resultaten via Social Media. Mensen kijken graag naar woningen op internet, ook als deze via social media worden gevonden. Ze taggen graag kennissen en vrienden als ze denken dat het wat voor ze is of delen het spontaan in hun vriendengroep.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *