schimmel in huis

Wat moet je doen tegen schimmel in huis?

Schimmel: het is zo’n eenvoudig woord dat zoveel problemen kan veroorzaken. Waarom is schimmel zo verontrustend en wat moet u doen als je schimmel in uw huis vindt of ontdekt terwijl u op huisjacht bent?

Dus wat moet je doen tegen schimmel in je huis? Om schimmel tegen te gaan moet je eerst zorgen dat er geen lekkage is wat vochtproblemen geeft, daarna moet je goed ventileren en schoonmaken. Hiervoor kun je speciale middelen kopen bij bijvoorbeeld de bouwmarkt.

6 feiten over schimmel

1: Schimmel – geen huis is immuun

2: Schimmel groeit snel: het duurt slechts 24 tot 48 uur voordat schimmel groeit en zich verspreidt in natte, warme omstandigheden.

3: Schimmel is niet detecteerbaar: overmatig vocht achter muren, onder vloeren of in kasten zijn perfecte broedplaatsen voor schimmel. Dit is schimmel die je vaak niet kunt zien of ruiken, maar het kan jou en je gezin wel ziek maken.

4: Schimmelproblemen zijn duur: schimmelschade kan duizenden euro’s kosten, en de vraag is of je verzekeringsmaatschappij het gaat dekken.

5: Ken de symptomen van blootstelling aan schimmels: ze omvatten ernstige lichaamspijnen, gewrichtspijn, misselijkheid en chronische, soms ernstige ademhalingsproblemen. Deze symptomen kunnen zich snel of na verloop van tijd ontwikkelen.

6: Ken de mensen die risico lopen: de zeer jonge, de zeer oude en mensen met problemen met hun immuunsysteem kunnen eerder klachten krijgen door schimmel. Schimmel kan zelfs dodelijk zijn onder deze groepen mensen.

Dus, hoe weet u of er schimmel in uw huis aanwezig is? U kunt het vaak zien of ruiken. Hoe herkent u schimmel in uw huis? “Schimmel heeft meestal een groene of zwarte kleur en het ruikt muf of aardachtig, een beetje zoals de bodem in het bos.”

Experts bevelen een antimicrobieel middel aan – bijvoorbeeld waterstofperoxide, azijn of bakpoeder gemengd met water – om schimmel te doden of te stoppen met groeien. “Spuit een van deze op het gebied van de schimmel en verwijder met een schrobborstel of een wegwerpdoek terwijl u beschermende bedekkingen draagt ​​zoals gezichtsmaskers, handschoenen en schoenovertrekken.”

 

Draag altijd bescherming als u zelf schimmel behandelt

U kunt schimmel verwijderen met huishoudelijke producten.

Voorbereiding en beschermende kleding zijn zelfs belangrijke onderdelen om ervoor te zorgen dat u schimmel verwijdert en niet verspreidt.

Als u zelf de schimmel in uw woning wilt bestrijden, dan heeft u de volgende spullen nodig:

 • Een mondkapje zodat u de schimmels niet inademt
 • Oogbescherming
 • Rubberen handschoenen
 • Een borstel of boender en een doek
 • Niet-ammoniak houdende zeep of wasmiddel
 • Een grote emmer
 • Bleek
 • Een ventilator en / of ontvochtiger
 • Werkkleding, oud of wit, omdat u bleekmiddel zult gebruiken
 • Een plastic vuilniszak
 • Witte azijn

Voordat u zwarte schimmel van een betonnen muur verwijdert, bevochtigt u het beschimmelde gebied goed met een doek en gewoon water. Dit zorgt ervoor dat de schimmelsporen niet door de lucht worden verspreid. Vervolgens moet u proberen zoveel mogelijk van de schimmel te verwijderen met een schrobborstel en niet-ammoniak houdende zeep of schoonmaakmiddel.

Geloof in de kracht van bleekmiddel dit zal alle overgebleven schimmel verwijderen en toekomstige schimmelgroei stoppen. Meng de bleek en water in een emmer. Bevochtig het oppervlak goed met dit mengsel en laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Schrob vervolgens het gebied met de boender en spoel goed met schoon, helder water.

Herhaal deze stappen totdat alle zichtbare schimmel verdwenen is. Gebruik vervolgens een ventilator en of luchtontvochtiger om de ruimte goed te drogen. Zet ramen open zodat het vocht naar buiten kan. Als er vocht achterblijft zal de schimmel terugkomen.

Was je kleding erna goed

Als u klaar bent, doe uw werkkleding uit, stop het in een plastic zak en stop het in de wasmachine. (uw kleding zal bedekt zijn met schimmelsporen en dat wilt u natuurlijk niet verspreiden door uw woning) “Voeg ¾ kopje witte azijn toe aan uw waswater om de schimmel op uw kleding te doden.”

Houd er rekening mee dat u ervoor moet zorgen dat u het probleem aanpakt en niet alleen een symptoom van het probleem. Als u schimmel in een huis tegenkomt, moet u begrijpen dat u eerst een vochtprobleem heeft en daarna een schimmelprobleem.

Vaker wel dan niet, is de schimmel afkomstig van een kleine lekkage, dus repareer dat eerst. Als de schimmel zich onder een badkamer of een gootsteen bevindt waar er een leiding kan lekken, bel dan een loodgieter om het te onderzoeken.

Wil je weten of er schimmel in de woning zit die u wilt aankopen?

De sleutel tot het vinden van schimmel is weten waar je ernaar moet zoeken. Controleer donkere, vochtige plaatsen op schimmel, zoals onder kasten en in kelders, kruipruimtes en zolders.

Zelfs als je geen schimmel vindt, kan het er wel zijn. Een goede huisinspecteur kan dit wel aantonen. En als het wordt gevonden, moet schimmelherstel worden aangepakt voordat u de woning aankoopt. Onderschat de problemen niet. Schimmel kan als het niet goed behandeld wordt tot grote problemen leiden voor uw woning en uw gezondheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *