mooie tuin waarde woning

Hoe krijg je een tuin die helpt je huis te verkopen?

Hoewel het een gebruikelijke oplossing is om de waarde van uw woning te verhogen door kamers in uw huis te renoveren, mag u uw tuin niet vergeten! Een tuin kan op eenvoudige en goedkope manieren een grote waarde toevoegen. Het toevoeging van goed geplande bomen, struiken, planten, verlichting en patio’s zal de waarde van uw woning verhogen als het tijd is om te verkopen.

Hoeveel?

We hebben allemaal gehoord dat het opknappen van uw tuin de waarde van uw huis kan verhogen, maar heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel?Uit onderzoeken blijkt dat het flink kan oplopen. Als je 10% van de waarde van je woning investeert in je tuin, kun je een waarde stijging realiseren tot wel 50%. Dat is een goede investering dus!

Maar als u uw huis binnenkort wilt verkopen, dan heeft u waarschijnlij kgeen zin om 10% van de waarde van uw woning nu nog te investeren. Hoe maakt u uw tuin dan toch aantrekkelijk voor potentiële kopers?

Tuin opkanppen met een beperkt budget

Minder geld uitgeven betekent niet noodzakelijkerwijs dat u een lager rendement zal hebben. Als u zich klaar maakt om uw huis te verkopen en uw tuin binnen een bepaald budget wilt krijgen, zijn hier enkele tips:

Houd uw tuin onkruid vrij, zonder het gebruik van chemicaliën
Voeg wat potplanten en bloeiende eenjarigen toe bij de voordeur voor een mooie ingang
Snoei grote stuiken en bomen, zeker als ze lichtinval in de woning blokkeren
Spuit uw tegels schoon, zorg dat er geen groene aanslag te zien is
Zorg voor schone en nette tuinmeubelen
Ruim speelgoed van uw kinderen op
Maai het gras en zaai extra in indien nodig (wel op tijd uiteraard)

Tuin aantrekkelijk maken

Het zien van de achtertuin kan een maak- of breekmoment zijn voor potentiële kopers. Een saaie achtertuin met achterstallig onderhoud kan een koper echt afschrikken, zelfs als ze de rest van het huis leuk vonden. Wanneer een potentiële koper naar buiten komt om een ​​prachtige achtertuin met een terras, verlichting en looppaden te zien, voegt dit een enorme aantrekkingskracht toe aan het pand en kan het een goed aankoopargument zijn.

Als uw tuin de indruk geeft dat de potentiële koper er heerlijk van kan genieten zonder dat het veel tijd en geld kost, dan is dat een enorme pluspunt. Veel kopers zitten niet te wachten op een tuin die veel onderhoud nodig heeft, en zullen dus eerder kiezen voor een makkelijke maar gezellige tuin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *