verhuizen met kinderen

9 tips voor verhuizen met kinderen

De beslissing is nu definitief. Het koopcontract voor uw nieuwe huis is getekend en jullie gaan binnenkort verhuizen. Nu komt het moeilijkste deel – de verhuizing plannen en de kinderen vertellen. Of uw nu gaat verhuizen uit uw huidige regio of buurt, of dat u 3 straten verder gaat wonen, kinderen zijn meestal niet blij met een dergelijke gebeurtenis. In feite genieten ze zelden van verandering van omgeving. Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt nemen om de verhuizing makkelijker te maken.  Probeer deze 10 tips te volgen om de verhuizing zo fijn mogelijk te maken.

1. Familiebijeenkomst

Plan een familiebijeenkomst. Bestel wat pizza en verzamel rond de eettafel voor een goed gesprek. Als je verhuist vanwege een promotie of een nieuwe baan, vertel je kinderen dan dat je er enthousiast over bent. Leg uit waarom je het hebt aangenomen en hoe het de hele familie zal beïnvloeden. Vertel hen hoe je over de verhuizing denkt. Moedig hen aan om hun gevoelens en zorgen kenbaar te maken. Als dit de eerste keer is dat ze verhuizen, kan het bijzonder moeilijk zijn omdat ze hun buurt verlaten. Deel met hen uw eerste ervaring. Laat ze weten dat je op hen afhankelijk bent om te helpen tijdens de verhuizing, van inpakken tot het vestigen op de nieuwe plek.

2. Vraag je kinderen wat ze van het nieuwe huis vinden

Betrek indien mogelijk uw kinderen, vooral als ze ouder zijn, bij het kiezen van het nieuwe huis. Als u de keuzes hebt beperkt tot twee of drie huizen, krijgt u wat feedback van de kinderen. Als u zich binnen een redelijke rijafstand bevindt, neem ze dan mee naar de huizen. Als jullie naar een andere stad verhuist, toon ze foto’s van elk huis, beschrijf de wijken in detail en, als u kunt, doe een virtuele rondleiding online op bijvoorbeeld Google Maps. Laat ze zien hoe de buurt eruit ziet en waar ze straks kunnen gaan spelen. Vraag hen om hun drie favoriete dingen over elk huis te delen. Laat ze weten dat u rekening houdt met hun opmerkingen bij het nemen van de definitieve beslissing. Nadat u het huis hebt gekozen, houd u ze tijdens het proces op de hoogte. Vier een klein feestje als u eenmaal weet dat jullie het huis hebben gekocht!

3. Spullen uitzoeken

Laat de kinderen weten dat het nu een goed moment is om de rommel op te ruimen. Door het hele huis, er is vast een overvloed aan dingen die u niet hoeft mee te nemen naar het nieuwe huis. Laat de kinderen u helpen om door het huis te gaan, kamer voor kamer, om te bepalen wat er mee moet en wat niet. Laat ze weten dat u niet alles wilt weggooien. Het is goed om bepaalde dingen te bewaren die belangrijke herinneringen bevatten. Spullen – of het nu kleding, speelgoed of elektronica is – die niet langer worden gebruikt, moeten nauw worden overwogen voordat u ze weggooit. En u hoeft ze niet te gooien … u kunt ze ook verkopen.

4. Weggooien of verkopen?

Als je eenmaal hebt uitgezocht wat u wilt inpakken en wat u wilt weggooien, vraag uw kinderen om te helpen bij het verkopen. Ze kunnen u helpen bij het sorteren, ordenen, inventariseren en prijzen en taggen. Laat ze de foto’s maken en een korte beschrijving voor op Marktplaats. Misschien zijn uw kinderen oud genoeg om het ook te plaatsen en te onderhandelen met eventuele kopers. Laat hen weten dat de opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt voor iets voor het gezin. U kunt zelfs een familiebijeenkomst houden en stemmen om te beslissen wat dat zou kunnen zijn. Misschien is het een gigantische flatscreen-tv voor het nieuwe huis, of misschien is het een chocolade-lab-puppy. Wat het ook is, hoe meer geïnvesteerd de kinderen in het doel zijn, hoe nuttiger ze zullen zijn bij het organiseren van de verkoop.

5. Doe onderzoek naar de nieuwe buurt

Probeer zoveel mogelijk te leren over de nieuwe buurt, gemeenschap en stad. Deel wat u vindt met uw kinderen. U hoeft niet alles geweldig te laten klinken; eerlijke, zakelijke informatie zal op de lange termijn het meest helpen. Als u dingen te veel verkoopt en verwachtingen wekt, is er ruimte voor teleurstelling. Moedig uw kinderen aan om zelf onderzoek te doen. Met uw hulp kunnen ze online gaan en community- en schoolwebsites opzoeken. U zou ook exemplaren kunnen vinden van enkele lokale tijdschriften, een weekendeditie van de lokale krant of een online platform met evenementen in uw nieuwe regio. U kunt uitzoeken welke sportverenigingen er zijn of andere clubs waar uw kinderen interesse in hebben.

6. Ga alvast uw woning inrichten

Maak een plattegrond per kamer om uw kinderen enthousiast te maken voor het nieuwe huis. U hoeft u niet alleen tot hun kamers te beperken. Als ze geïnteresseerd zijn in het helpen regelen van andere kamers in het huis, laat ze dat dan doen. Ga naar de ijzerhandel om verfmonsters te bekijken. Als u nieuw meubilair gaat kopen en de kinderen geïnteresseerd zijn, neem ze dan mee. Stel voor tieners een budget in en laat ze hun eigen kamers aanpakken – kleuren, beddengoed, vloerkleden en meubels uitkiezen.  Voor jongere kinderen kunt u een budget instellen en met hen samenwerken om hun wensen uit te voeren. Als het allemaal klaar is, kunt u een aantal familie of vrienden uitnodigen voor een “grote onthulling” zoals ze dat doen in tv-programma’s.

7. Plan een langer bezoek

Als u kunt, breng de kinderen dan naar de nieuwe plek voor een bezoek. Verhuis je binnen dezelfde woonplaats? Dan kun je de dag doorbrengen met een wandeling door het huis en een rondleiding door de nieuwe buurt. Vervolgens kunt u de locaties van sportverenigingen en de school van elk kind bezoeken. Gaan jullie verder weg wonen? Dan kun je dit misschien nog steeds doen, jullie kunnen er een weekendje weg van maken door te slapen in een hotel in de buurt van uw nieuwe huis. Maak niet alleen een bezoek aan de kinderscholen en de plaatselijke bibliotheek, maar maak ook afspraken om eventuele extra dingen te bekijken zoals sportverenigingen, winkelcentra of andere plekken waar uw kinderen graag heen gaan.

8. Afscheid nemen van vrienden bij verhuizen

Een van de moeilijkste dingen om voor elk kind te verhuizen, is afscheid nemen van vrienden. U kunt de angst verminderen door een bijeenkomst met familie, vrienden en buren te organiseren en het een “Tot ziens” feest te noemen. Zorg ervoor dat iedereen tijdens het feest contactgegevens uitwisselt en neem foto’s van uw kinderen met hun vrienden. Met de digitale mogelijkheden moeten uw kinderen oude vriendschappen kunnen onderhouden terwijl ze overstappen naar hun nieuwe omgeving en nieuwe vrienden maken. Afhankelijk van de afstand van uw verhuizing, kunt u met de ouders van de vrienden van uw kinderen praten over het plannen van een logeerpartijtje.

9. Wees een toerist in uw nieuwe woonplaats

Jullie wonen nu een paar weken in jullie nieuwe woning. Langzaam maar gestaag worden de dozen uitgepakt en beginnen u en de kinderen zich te vestigen in uw nieuwe huis. Nu is het tijd om je te vestigen in je nieuwe buurt. Als er een is, koop dan een gids voor uw nieuwe stad. Pak het en een kalender en ga zitten met de kinderen om wat leuke uitstapjes in de omgeving te plannen. Of u nu kiest voor het plukken van appels of aardbeien op een lokale boerderij, het bezoeken van het een museum, wandelen of fietsen in het park, het is belangrijk om uw kinderen te betrekken en te laten zien wat uw nieuwe woonplaats te bieden heeft. Als ze nieuwe vrienden in je buurt of op school hebben ontmoet, moedig dan elk kind aan om een ​​vriend mee te nemen tijdens jullie uitstapjes. Dat zal de relatie met de nieuwe vriendjes goed doen waardoor uw kinderen zich snel op hun gemak zullen voelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *