knap je huis op voordat je gaat verkopen

7 simpele klusjes om je huis beter en sneller te verkopen

Wanneer u uw huis op de markt brengt, wilt u dat het snel verkoopt en de beste prijs gaat opleveren. Om de prijs te krijgen die u wilt, moet u verschillende dingen overwegen. Als u een huiseigenaar bent, doet u het hele jaar door reparaties en verbouwingen omdat dingen waarschijnlijk van tijd tot tijd kapot gaan.

Maar als u uw huis gaat verkopen, moet u kiezen of u wilt investeren in een aantal reparaties en verbouwingen of niet. Als huisverkoper wilt u dat uw investeringen zich terugbetalen, het liefst met een goed rendement en waardoor u uw huis sneller verkoopt.

Hier zijn enkele eenvoudige reparaties waarmee u uw huis sneller en beter kunt verkopen:

 

1. Vergeet niet dat de eerste indruk telt!

Dus begin bij de ingang. Is uw voordeur toe aan een schilderbeurt? Of moet deze vervangen worden? Ga dat dan doen! Zorg dat uw ingang een pakkende indruk maakt. Uiteraard geen spinnenwebben of modder, maar schoon en netjes!

En hoe zit het met verlichting of de brievenbus? Werkt de deurbel?

Indien nodig vervang ze dan. Dit is vaak een kleine investering, maar maakt het geheel weer een stuk mooier.

En als de voordeur dan helemaal goed is, hoe is het met de voortuin? Of de entree van uw appartementencomplex? Zorg dat die ook netjes is, en indien nodig, werk het een beetje bij.

2. Ga schilderen

Maar je wanden en plafond schoon en schilder ze in een neutrale kleur.

Lichte kleuren, bijvoorbeeld wit, geven een schone en frisse indruk aan potentiële kopers.

3. Opruimen en schoonmaken

Rommel in je huis zal een potentiële koper een slecht beeld geven van de ruimte. De aandacht gaat naar de rommel, en niet naar het huis.

Dus opruimen. Pak ook alvast dingen in die je niet veel gebruikt maar wel in het zicht staan. Hoe minder spullen hoe ruimer de woning overkomt.

En maak goed schoon. Of laat het schoonmaken door een professioneel bedrijf. Door alles even goed aan te pakken is alles weer lekker fris. Een goede schoonmaakbeurt maakt echt verschil!

4. Keuken en badkamer zijn belangrijke ruimtes

Hier kijken kopers extra naar, omdat het nu eenmaal hoge investeringen kunnen zijn om ze te vervangen.

Zorg dat alles werkt en als je niet het budget hebt om te renoveren, vervang dan de onderdelen die eigenlijk vervangen moeten worden.

Zorg dat het schoon en fris is. Geen muffe luchtjes, geen schimmel of ander vuil zichtbaar.

5. Repareer wat stuk is

Dingen die stuk zijn moet u natuurlijk altijd al repareren. Lekt er een kraan of zit er ergens een barst in een raam? Laat het dan maken.

Iemand die uw huis wilt komen heeft eigenlijk geen zin een hele lijst met extra klusjes. Het kan zelfs een reden zijn om minder te bieden.

Een goed idee is om een inspecteur door uw huis te laten gaan voordat u het op de markt brengt. Dan zijn er geen kleine probleempjes die kopers kunnen beïnvloeden.

6. Geef aandacht aan uw vloeren

Vloeren kunnen een aardige kostenpost worden. Dus zorg dat het voor potentiële kopers er zo goed mogelijk uitziet.

Schoon en fris. Heeft u vloerbedekking? Zorg dan er geen vlekken in zitten en dat het goed gestofzuigd is. Geen muffe luchtjes van bijvoorbeeld huisdieren. U kunt het misschien niet vies vinden, een potentiële koper kan er heel anders over denken.

7. Geur, licht en opbergruimte

Op de dag dat er foto’s gemakt gaan worden voor op Funda en op de open dag moet uw huis natuurlijk spik en span zijn. Schoon, netjes en zoveel mogelijk natuurlijk licht. Doe gordijnen open, laat het lekker door luchten en haal zoveel mogelijk persoonlijke dingen weg, u verkoopt het huis, niet uw leven in uw huis.

Geur is ook heel belangrijk, het is onderdeel van de eerste indruk, en die kunt u maar 1 keer maken met uw huis. Zorg dus dat vieze geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren weg zijn en zorg voor aangename geuren. Het klinkt cliché, maar verse koffie en appeltaart een een goede start voor een potentiële koper!

 

U ziet, veel van deze tips zijn makkelijk en snel uit te voeren. Er is een beperkte investering voor nodig, maar het kan wel een groot verschil maken. Kopers willen van uw woning graag hun plekje maken. Dus ze zullen zeker gaan verven. Maar als het lijkt alsof de woning achterstallig onderhoud heeft gehad, wat kan men dan niet zien? Het geeft de indruk op potentiële kopers dat er misschien nog wel meer onderhoud aan zit te komen, kosten die de prijs zullen beïnvloeden. Besteed dus aandacht aan uw woning voordat u het op de markt brengt. Het is de investering meer dan waard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *