Tips voor de verkoop van jouw huis

Als jij jouw woning wilt verkopen dan is het natuurlijk goed om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen dit weten. Maar daarmee ben je er nog niet. Daarom hebben we een aantal tips voor je om jouw woning aantrekkelijker te maken. Waarschijnlijk zal je in je leven geen ander product met een hogere verkoopprijs verkopen dan jouw woning, dan mag je daar best wat extra tijd, energie en geld in steken toch?

Maak eindelijk eens die laatste klusjes af!

Misschien herken je het wel, van die kleine klusjes die al jaren gedaan moeten worden, maar die jij misschien niet eens meer ziet. Potentiële kijkers waarschijnlijk wel hoor! Dus plaatst die plinten, hang alle kastdeurtjes in de keuken weer recht, vervang die oude kit in de badkamer en zorg dat alles er perfect uitziet. Alle klusjes die een koper direct ziet heeft invloed op de verkoopprijs van jouw woning. Soms maak je met een kleine investering een groot verschil en verkoop jij jouw woning sneller en misschien wel voor een hoger bedrag!

Verkoop jij jouw woning of koopt iemand zijn/haar nieuwe woning?

Door de jaren heen heb je waarschijnlijk veel in huis aangepast omdat je dat mooi vindt. Prima natuurlijk, je woont zelf in jouw woning, dus waarom het dan niet zo aanpassen zodat jij er zelf het meeste van geniet. Maar als je het gaat verkopen kan het verstandig zijn om daar kritisch naar te kijken. Zorg dat jouw huis er opgeruimd en neutraal uitziet. Zorg dat de muren en plafond een lichte neutrale kleur krijgen (wit bijvoorbeeld), dit maakt het ruimer en frisser. Kamers met donkere muren voelen een stuk kleiner aan en dat wil je natuurlijk niet. Heb je in jouw huis veel persoonlijke spullen staan en hangen? Beperkt dit dan ook. Je hoeft niet alles weg te halen, maar laat jouw huis zo goed mogelijk zien, dat verkoop je toch?

Vergeet buiten niet!

Kijkers staan vaak eerst even buiten te wachten voordat ze naar binnen gaan. Zorg dat dit er dan ook verzorgt uitziet. Heb je een tuin? Ruim deze dan op, onkruid weg, gras maaien, zithoek netjes, even aanvegen en misschien nog even het tuinhekje repareren. Hetzelfde geldt als je geen tuin hebt maar bijvoorbeeld een appartement. Kijk dan goed of het trappenhuis en de gangen schoon en netjes eruit zien. Dit is het eerste én het laatste wat een kijker namelijk ziet!

Zorg voor een goede online presentatie

Presentatie is heel belangrijk. Bij alles wat we kopen heeft presentatie en promotie direct invloed, dus ook bij het kopen/verkopen van een woning. Zorg voor goede foto’s en eventueel een goede video van de woning. Zorg dat de ruimte in jouw woning goed overkomt. Dit is het eerste contactmoment met kijkers. Online kijken heel veel mensen naar heel veel huizen. Daar moet je dus positief in opvallen, anders komen ze niet in real life kijken. Geef ook zinvolle en nuttige informatie over de buurt. Foto’s van speelpleintjes, scholen in de buurt, parkeergelegenheid en bereikbaarheid.

Er komen kijkers!

Zonder kijkers geen kopers. Maar je bent nu nog niet klaar hoor. Jouw huis moet perfect zijn voor elke bezichtiging. Ja dat kost wat tijd en je moet het werk misschien wel een paar keer doen. Speelgoed van de kinderen opbergen, stofzuigen, dweilen, wc en badkamer schoonmaken, keuken schoonmaken, afwas doen (ook als het in de vaatwasser staat, anders stikt deze misschien) en natuurlijk de wasmanden legen. Laat jouw dagelijkse rommel niet zien aan een potentiële koper! Dit geldt ook voor je huisdieren. Honden en katten niet in huis. En het liefst ook geen mandjes, bakjes, speeltjes en andere spullen. Je huis mag er best uitzien dat er iemand leeft, maar het gaat uiteindelijk wel om het huis, vergeet dat niet!

Doe mee aan Open Huizen

Tijdens een Open Huis is de drempel heel laag om even te kijken in een woning. Veel mensen doen dit dus ook. Ze zijn misschien niet allemaal echt op zoek naar een huis, maar ze willen toch even komen kijken. Via de makelaar kan dat natuurlijk ook, maar dat voelt alsof er ook wat verwacht wordt van de kijker. Die verwachting is er een stuk minder bij een Open Huis. Gewoon even kijken, maar misschien verras je een kijker wel en vind je toch een koper, iemand die jouw woning wel online heeft gezien maar nog geen afspraak wilde maken.

Wist je trouwens dat woningen die meedoen aan een Open Huis een grotere kans hebben om verkocht te worden? Als dat geen reden is om mee te doen!

Zet Social Media in!

Natuurlijk zet je jouw woning ook op bv Facebook en vraag je vrienden dit te delen. Je weet nooit of je zo de koper van jouw woning gaat vinden. In Nederland zijn meer dan 9 miljoen mensen actief op Facebook, goede kans dat de koper van jouw huis daar ook tussen zit!

Maar je kan via je eigen profiel en je vrienden vaak niet heel veel mensen bereiken. Terwijl Facebook hier wel heel geschikt voor is. Daarom hebben wij WoningOnlinePromoten.nl opgezet. Wij bieden jou de mogelijkheid om tienduizenden mensen in korte tijd te bereiken. Of jouw huis nu net in de verkoop gaat of dat je meedoet aan een Open Huis, wij zorgen ervoor dat veel mensen dit gaan weten in jouw regio. Zo vergroot je de kans op meer kijkers en het vinden van de juiste koper!